Bemutatkozás

Üdvözlök minden érdeklődőt a honlapon!

Dr. Ságodi László, veszprémi lakos

1978-ban születtem a miskolci Vasgyári Kórházban. Hat évnyi beregi kitérő után ismét Miskolcra került a család, majd az orvosi egyetem következett Pécsett (itt három medikus-verseskötet szerkesztésében is szerepem volt). 2004-től öt éven át, egészen a szakvizsga megszerzéséig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán dolgoztam. Tardos fiam 2009-ben született szintén Miskolcon. A borsodi évek után a magas hegyekkel védett, különös hangulatú, rejtőzködő Sátoraljaújhelyre költöztünk (itt egy versíró pályázat második helyezettje is lettem), végül Veszprémben kötöttünk ki, mert visszavonhatatlanul magával ragadott e város (különösen az öregebb részei).

A Csolnoky Ferenc Kórház Intenzív Osztályán (KAITO) 2011-től dolgozom (nem rég óta adjunktusként). Nagyjából innentől kezdve foglalkozom komolyabban is a hagyományos kínai gyógyászat csodálatos világával. Rendelőm, a Napok Fája Hagyományos Kínai és Integratív Orvosi Magánrendelő 2014-ben nyílt meg a városban, ahol a gyógyítás mellett olykor kisebb előadásokat is tartok érdeklődők részére, illetve részt vállalok a MAOT és MIMSZ országos konferenciáin is (idén már az oktatásból is kiveszem a részem, illetve lassan két éve tanulom a hipnoterápiát, mint módszerspecifikus tárgyat Dr. Császár-Nagy Noéminél /SOTE/). Szakmai céljaim között szerepel az integratív orvoslás és szemléletének hazai erősítése, illetőleg a keleti tradíciók mélyebb elismertetése. E tekintetben büszke vagyok az általam alapított Veszprémi Integratív Körre (rendszeresen tartunk szakmai találkozókat).

Barátaimmal egy hobbi-zenekart is működtetünk a városban immáron legalább öt (hat?) éve – több fellépésünk volt már és igyekszünk minden héten próbálni, együtt lenni (Sunday Shift).

Karitatív célú egyesületünk, a Kapu Egyesület sajnos jelenleg téli álmot alszik.

Elérhetőségek

"Mindenki pokollal táplálkozik, még akkor is,
ha menny felé növekszik." (Weöres Sándor)

Dr. Ságodi László

8200 Veszprém, Budapest út 15. fsz. 1.

06/ 20-535-1880

napokfaja@gmail.com