A modern ember kemény orvoslásra vágyik

A Csend Napok rendezvénysorozat részeként a Test és lélek, Kelet és Nyugat - Eltérő életszemlélet, eltérő gyógyítási módszerek elnevezésű programot tartottak szerda délután a Dubniczay-palotában.

A meghívott vendég Poór Balázs, kínai belgyógyász és Dr. Ságodi László aneszteziológus, hagyományos kínai orvos volt, a beszélgetést Herth Viktória, a Csend Napok szervezője vezette.

Ságodi László elmondása szerint találkozása a keleti orvoslással és az abba történő beavatódás lassú folyamat volt, elsősorban olyan kérdésekre kereste a választ ezen keresztül, amire a hagyományos nyugati orvoslás nem tudott választ adni. Nála a hagyományos orvosi képzést követte a kínai módszerek elsajátítása. Ezzel szemben Poór Balázsnál más a helyzet, ő már 7 évesen elkezdett érdeklődni a keleti kultúra iránt, majd 11 évesen beteg lett, az orvosok nem találtak megoldást a bajra, azt javasolták szüleinek, hogy "nézzenek szét Kínában". Már ekkor, és később is nyilvánvaló volt számára, hogy ezzel akar foglalkozni. Poór Balázs a vendéglátáshoz is ért, az étkezés gyógyító erejével foglalkozik.


A teljes cikket a vehir.hu weboldalon lehet elolvasni.

"Csak akkor kezdődik az élet,
ha az ember nem tudja, hogy mi lesz." (Hamvas Béla)

Dr. Ságodi László

8200 Veszprém, Budapest út 15. fsz. 1.

06/ 20-535-1880

napokfaja@gmail.com