Kezelések és árak

Árváltozás 2022 szeptemberétől!

Kezelés Ár
első találkozás (kikérdezés, vizsgálat, diagnózisalkotás, tanácsadás) 17000 forint
kezelések (akupunktúra, Tui Na, moxaterápia, köpöly stb.) 8000 forint/ alkalom
'hang és tűk' (egyénre szabott szuggesztiókkal kísért akupunktúrás kezelés, előzetes egyeztetést és felmérést követően, meghatározott betegségek, tünetek esetén)
10000 forint / alkalom
fülakupunktúra4000 forint / alkalom
lézerakupunktúra, lézerkezelés 6000 forint / alkalom
hagyományos kínai orvosság 3000 forint / doboz

A hagyományos kínai orvoslás módszereivel kezelhető betegségek a teljesség igénye nélkül:

fejfájások, migrén

allergia, arcüreggyulladás

légzőszervi betegségek, asthma bronchiale

emésztőszervi betegségek, székrekedés, savtúltengés

terhességi hányinger-hányás

nőgyógyászati vérzészavarok, meddőség

húgyúti problémák

álmatlanság

szorongás, depresszió

izületi fájdalmak, carpalis alagút szindróma

egyéb fájdalmak

immunerősítés

arcidegbénulás, arcidegzsába (trigeminus neuralgia)

éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna)

szédülés

alkalmazható – kiegészítő jelleggel – magas vérnyomás rendezésére, pajzsmirigybetegségekben és cukorbetegség esetén is

A Hagyományos kínai orvoslás

A Hagyományos kínai orvoslás (HKO) számos terápiás lehetőséget foglal magába. A panaszoktól, diagnózisoktól függően alkalmazható köpöly, moxibuszció (égetéses terápia), gyógynövények, étrendi tanácsok, kínai masszázs (Tui Na), légző- és mozgásgyakorlatok (Qi Gong), de talán mind közül legismertebb és Európában legelterjedtebb az akupunktúra (tűkezelés).

A vékony akupunktúrás tűkkel a meridiánok vagy energiacsatornák mentén található pontokat szúrjuk meg. Az emberi testen több száz ilyen nevezetes pont ismert évezredek óta, amelyeknek eltérő terápiás hatásaik vannak. Az egyes pontok tulajdonságainak ismeretén túl odafigyelést igényel a pontok különféle kombinációkban történő alkalmazása is. Egy jó receptúra (pontösszeállítás) lényeges feltétele a kezeléseket megelőző alapos diagnosztika.

Amikor a tűvel elérjük a kiválasztott pontot, a páciens ezt valamilyen kellemetlen, de nem fájdalmas érzet formájában megéli és visszajelzi (ezt nevezzük De Qi érzésnek). Ez alapvetően szükséges a hatásos terápia érdekében. A pontok a tűk segítségével tölthetők vagy levezethetők a panaszok jellegétől függően.

Sokszor megkérdezik, hogy mennyi kezelésre lesz szükség. Ez nagyban függ attól, hogy milyen komoly és régi a betegség, társul-e más kórállapotokkal, de az kijelenthető, hogy akkor járunk jó úton, ha már a kezelések elején kisebb-nagyobb változások állnak be, amiket minden alkalommal átbeszélünk és ezek alapján módosítunk az aktuális terápián.

A gyógyuláshoz legalább két ember kell: a beteg és a gyógyító. Mindkettőnknek akarnia kell a gyógyulást és tennie is kell érte, ugyanakkor fontos a türelem is betegség idején.

... És, hogy hatásos-e az akupunktúra? Azt gondolom, a Hagyományos kínai orvoslás kiállta az idők próbáját, amiről sok millió ember gyógyulása tanúskodik. Az emberiség hozzávetőlegesen negyede jelenleg is keleti módszerekkel gyógyul. Ha nem volna helye a modern korban, ha nem tapasztalnánk gyógyítókként nap mint nap az „akupunktúra csodáját”, akkor már régen eldobtuk volna tűinket és valami egészen mással foglalkoznánk. Ehelyett egyre újabb tudásra szomjazva lelkesen tesszük dolgunkat, hogy mind több ember gyógyulását szolgálhassuk.


Néhány gondolat Boldogkői professzor cikkéhez

"A bölcs ember út-ja
használ, nem harcol." (Lao-ce)

Dr. Ságodi László

8200 Veszprém, Budapest út 15. fsz. 1.

06/ 20-535-1880

napokfaja@gmail.com