"CSAK AKKOR KEZDŐDIK AZ ÉLET,
HA AZ EMBER NEM TUDJA, HOGY MI LESZ." (HAMVAS BÉLA)

Bemutatkozás

Üdvözlök minden érdeklődőt a honlapon!

Dr. Ságodi László, veszprémi lakos☺

1978-ban születtem a miskolci Vasgyári Kórházban. Hat évnyi beregi kitérő után ismét Miskolcra került a család, majd az orvosi egyetem következett Pécsett (itt három medikus-verseskötet szerkesztésében is szerepem volt). 2004-től öt éven át, egészen a szakvizsga megszerzéséig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán dolgoztam. Tardos fiam 2009-ben született szintén Miskolcon. A borsodi évek után a magas hegyekkel védett, különös hangulatú, rejtőzködő Sátoraljaújhelyre költöztünk (itt egy versíró pályázat második helyezettje is lettem☺), végül Veszprémben kötöttünk ki, mert visszavonhatatlanul magával ragadott e város (különösen az öregebb részei).

A Csolnoky Ferenc Kórház Intenzív Osztályán (KAITO) 2011-től dolgozom (nem rég óta adjunktusként). Nagyjából innentől kezdve foglalkozom komolyabban is a hagyományos kínai gyógyászat csodálatos világával. Rendelőm, a Napok Fája Hagyományos Kínai és Integratív Orvosi Magánrendelő 2014-ben nyílt meg a városban, ahol a gyógyítás mellett olykor kisebb előadásokat is tartok érdeklődők részére, illetve részt vállalok a MAOT és MIMSZ országos konferenciáin is (idén már az oktatásból is kiveszem a részem, illetve lassan két éve tanulom a hipnoterápiát, mint módszerspecifikus tárgyat Dr. Császár-Nagy Noéminél /SOTE/). Szakmai céljaim között szerepel az integratív orvoslás és szemléletének hazai erősítése, illetőleg a keleti tradíciók mélyebb elismertetése. E tekintetben büszke vagyok az általam alapított Veszprémi Integratív Körre (rendszeresen tartunk szakmai találkozókat).

Barátaimmal egy hobbi-zenekart is működtetünk a városban immáron legalább öt (hat?) éve – több fellépésünk volt már és igyekszünk minden héten próbálni, együtt lenni (Sunday Shift). 

Karitatív célú egyesületünk, a Kapu Egyesület sajnos jelenleg téli álmot alszik.

Dr. Ságodi László >>

LÁTOGATÓIM SZÁMA

29217

KAPCSOLAT

RÓLAM MONDTÁK

Elolvasom >>
"AZ ÚT ÖRÖK ÉS TÉTLEN, MÉGIS MINDENT VÉGBEVISZ ÉSZREVÉTLEN." (LAO-CE)