INTERJÚ DR. SÁGODI LÁSZLÓVAL

Ságodi László orvossal arról beszélgettünk, hogyan vezetett az élete Veszprémbe, és miként ismerkedett meg a kínai orvoslással?

Veszprém tudatos választás volt

– Hogyan került az orvosi pályára?

– Nehéz kérdés. Utólag belátom, amit magam előtt is tagadtam, hogy némi köze van a szüleimhez, akik szintén orvosok. Ezt annak ellenére gondolom így, hogy rájuk nem volt jellemző, hogy orvosi dolgokat otthon beszéljenek meg a vacsoraasztalnál.

Pécsi egyetemi éveim után nagyon kemény öt év következett a miskolci megyei kórház intenzív osztályán. Rengeteg volt a munka, ami még fokozódott is az egészségügyi reformokat követően: egyre több beteg egyre nagyobb hajtást eredményezett. Megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy megnézek egy másik típusú kórházat is.

Így kerültem Sátoraljaújhelyre, ahol főállásban körülbelül hárman voltunk altatóorvosok. Hétvégén nagyon sokszor egyedül voltam ügyeletben műtőre, intenzív osztályra, ami egy teljesen másfajta hozzáállást várt el tőlem, mint a miskolci. A szakvizsgát még Miskolcon szereztem meg, és rögtön a vizsga letétele után a tél közepén az egyéves fiunkkal költöztünk Sátoraljaújhelyre. Ez olyan hirtelen történt, egyik napról a másikra, hogy egy pénteki napon bepakoltam Miskolcon, és hétfőn kezdtem az új munkahelyemen.

A teljes cikket a vehir.hu weboldalon lehet elolvasni.

Dr. Ságodi László >>

LÁTOGATÓIM SZÁMA

3900

KAPCSOLAT

RÓLAM MONDTÁK

Elolvasom >>